Missie- puzzelstukjes

Het Zeeuwse Scheidingshuis bestaat uit een team van specialisten op allerlei gebied. Zij willen mensen die een echtscheiding overwegen of die met een echtscheiding te maken hebben laagdrempelige hulp bieden. Dat kan op diverse gebieden zijn waar zij zich zelf vaak geen raad mee weten. We kijken eerst samen of de relatie hersteld kan worden. Soms is een echtscheiding onvermijdelijk. Hier kan Het Zeeuwse Scheidingshuis hulp bij bieden door middel van een relatietherapeut of een psycholoog. Maar er is bijvoorbeeld ook specifieke ondersteuning voor kinderen mogelijk. Vooral kinderen hebben het vaak erg moeilijk als de relatie van hun ouders onder druk staat of als een echtscheiding in gang is gezet.

Onze missie

 

Het helpen van mensen die zich als gevolg van een (mogelijke) echtscheiding geconfronteerd zien met een heleboel praktische vraagstukken en problemen die uitgezocht en opgelost moeten worden voordat zij verder kunnen met hun leven. Op ons eigen vakgebied hebben we in de afgelopen jaren de impact van een echtscheiding kunnen zien op een gezin of op individuele personen. En we hebben tevens gezien wat het voor mensen betekent om eindelijk weer vooruit te kunnen kijken als alle praktische zaken zijn afgewikkeld. Dit sterkt ons om dit initiatief krachtig door te zetten.

Onze visie

 

Door onze expertise zijn wij in staat om u krachtig en doortastend te helpen om de relatie te herstellen als beide partners open staan om dit te proberen. Indien het echter tot een echtscheidingsproces komt, bieden we alle praktische hulp om dit zo goed en zo snel mogelijk af te kunnen ronden. U moet immers weer de kans krijgen om een nieuwe weg in te slaan, dus wat Het Zeeuwse Scheidingshuis betreft: aan het werk!

Visie - jongetje kijkt door bril van vinders
Vici Advocaten - foto Michiel Krijger

Dienstverleners in ons team

Het Financiële Huis - foto Casey Xavier
Duman Tak Psychologie - foto Daan Dumon Tak
Judith Mangnus

>> Over ons

Paardenkracht naar Eigenkracht - tot Huberdien Westerweele

De deelnemers aan Het Zeeuwse Scheidingshuis zijn allemaal dienstverleners die op dit kennisgebied zeer ervaren zijn. Wij helpen bijvoorbeeld op het gebied van relatietherapie, hulp voor kinderen of op financieel gebied (bijvoorbeeld hypotheekadvies en overige belangrijke financiële zaken en verzekeringen). Maar ook vragen over wonen, alimentatie, verdeling van de spullen, het opstellen van een ouderschapsplan kunt u voorleggen aan Het Zeeuwse Scheidingshuis. Met alle vragen kunt u bij ons terecht om deze moeilijke tijd zo goed mogelijk door te komen.