Financiele diensten - spaarvarken

Financieel

 

Voor de meeste mensen zijn onderwerpen op financieel gebied
(zoals verzekeringen, hypotheken, pensioen, de gevolgen bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid) al behoorlijk ingewikkeld. Bij een echtscheiding neemt de complexiteit echter nog verder toe omdat er veel verandert en er veel op relatief korte termijn geregeld moet worden.
Dit maakt het regelen van financiële zaken voor de gemiddelde consument er niet overzichtelijker of makkelijker op. Het Zeeuwse Scheidingshuis onderkent dit probleem en daarom is het financiële thema één van de speerpunten van onze totale dienstverlening.

>> Hulp

Wonen

 

In geval van een echtscheiding heeft men ook te maken met een scheiding van het woonhuis. Hierbij komen tal van vragen naar boven, zoals:
 

  • Blijft er iemand in de voormalige gezamenlijke woning achter en is het überhaupt mogelijk voor de achterblijvende parner om de hypotheek over te nemen?
  • Wat doet de vertrekkende partner? Kan er een nieuwe woning worden aangekocht op basis van het eigen inkomen?
  • Moet men op zoek naar een huurwoning? Dit is tegenwoordig vaak niet eenvoudig, door lange wachtlijsten en de (on)betaalbaarheid van huurwoningen.
  • Ook op het gebied van huis en wonen biedt Het Zeeuwse Scheidingshuis ondersteuning en hulp om tot de best mogelijke oplossing te komen.
Woondiensten - sleutel

Mentaal

 

Veel mensen die een echtscheiding hebben meegemaakt zullen erkennen dat de echtscheiding emotioneel gezien één van de moeilijkste dingen is geweest waar zij mee te maken hebben gehad. Niet alleen gebeurt er emotioneel erg veel in een (vaak) relatief korte tijd maar er moet ook in praktische zin erg veel worden geregeld en gewijzigd, zodat er een grote geestelijke druk ontstaat die tot problemen kan leiden. En zeker als er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn wordt het er niet makkelijker op. Ook de kinderen staan immers onder grote druk door de echtscheding: ze moeten vaak verhuizen en/of naar een andere school en hebben vaak al een periode van spanningen meegemaakt voordat de echtscheidingsprocedure werd ingezet. Niet alleen de partners zelf maar ook kinderen kunnen daarom veel baat hebben bij hulp op geestelijk gebied. Dit soort hulp staat niet altijd als eerste op de prioriteitenlijst maar is voor veel mensen desondanks erg belangrijk. Mede daarom is ook dit onderwerp voor Het Zeeuwse Scheidingshuis een duidelijk aandachtspunt

Mentale diensten - hoofd met radar erin
Juridische hulp - poppetje met weegschaal

Juridisch

 

De manier waarop een echtscheiding verloopt is bepalend of men gebruik zal willen maken van een mediator/echtscheidingsnotaris of van een advocaat. Indien beide partijen er onderling niet uitkomen zullen advocaten aan het werk moeten om tot een correcte afwikkeling van de echtscheiding te komen. Uiteraard heeft dit laatste voor de betrokken partijen de grootste impact, enerzijds omdat de scheiding dan niet in goede harmonie verloopt en anderzijds omdat de hulp van een advocaat aanzienlijk duurder is dan mediation. Het Zeeuwse Scheidingshuis kijkt op dit gebied samen met je naar wat voor jou de beste mogelijkheid biedt.